Holín - den 2.

14.06.2015 00:00

Holín - den 2.
Ráno jsme se vzbudili již před sedmou, vedoucí se nás snažili umluvit, že se nám ještě chce spát, ale nepovedlo se. Po snídani jsme si chvíli hráli na zahradě, zkoumali pink-ponk, houpačky, pískoviště, stolní fotbal a kulečník. Když jsme vše přichystali, odjel Dan pro Domču a Nikolku a my ostatní jsme se šli podívat k rybníku.

Bylo vedro, u rybníka jsme si dali svačinku, hráli na honěnou, zkoumali blízký les a dostali jsme každý náramek proti komárům. Pak jsme šli juknout na vedlejší rybník, jestli by se tam nedalo vykoupat. Dalo, tudíž jsme se vrhli do vody, chvíli se cachtali u břehu (jelikož plavecké potřeby jsme nechali v pokoji), když tu už nás volají z chaty, že dovezli oběd.

Na knedlíkách jsme si pošmákli. Vedoucí nás zahnala do pokoje, prý máme mít polední klid. S Barčou jsme hráli "fousy" a twister" a malovali. Jana mezitím umyla nádobí. Pak už jsme mohli jít běhat na zahradu. Čekali jsme než dorazí Dan, abychom mohli zpátky k rybníku. Dočkali jsme se a vybavení vším potřebným jsme se přes farmičku vydali dolů. Tam šup z oblečení, nafouknout potřebné věcičky a hup do vody. Ráchali jsme se tam asi hodinu, když nás Jana vyhnala z vody na odpolední svačinu. Hlad jsme měli jako vlci, ale sotva jsme rohlík nacpali do pusin, už jsme zase chtěli do vody. Velcí kluci skákali s Danem a Bárou z mola, menší plavali blíž ke břehu. Po další hodině jsme byli vyhnáni, menší děti a Báru vzal Dan autem nahoru a větší s Janou šli okolo.

Dali jsme si první večeři - od odběda zbylo tolik, že jsme si mohli přidávat kolik jsme chtěli. Hovězí polévka byla opravdu moc dobrá a knedlo, zelo, vepřo bylo taky dobrý. Pověsili jsme mokré věci, převlékli se do suchých a šli jsme společně prozkoumat nedaleké hřiště. Když jsme se vrátili, vyštrachali jsme si každý své tričko a šli jsme s Janou tiskat. Hrozně se nám to líbilo a černý prstíky jsme měli všichni (někteří vypadali jako černoušci.

Kdo měl ještě hlad, tak si dal něco dobrého, postupně jsme se vystřídali ve sprše, která dnes byla opravdu zapotřebí a zalezli jsme do peřin. Než Jana přečetla pohádku o Rumcajsovi, menší kluci usnuli jako špalky, u holek to trvalo déle, ale nakonec usnuli taky - a i s Janou.

Zítra nás čeká překvapení, jdeme do Jičína a nevíme proč

 

Fotky najde na rajčeti - https://pripravkacelakovice.rajce.idnes.cz/