Holín - den 3.

15.06.2015 00:00

Ráno jsme se vzbudili do zakaboněného dne. Sluníčko se sice schovalo za mraky, nám to ale na náladě neubralo. Čekal nás den v Jičíně, tak nám chladnější počasí vůbec nevadilo.

Ke snídani jsme si dali většinou cereálie s mlékem. Po ní jsme dostali svačinu na cestu a mazali jsme se umýt, učesat, a tak podobně. Mezitím vedoucí zlikvidovali nádobí a šli se podívat, jak máme uklizeno. Někteří se pozapomněli, a tak neměli ustláno, srovnané oblečení, případně boty všude možně, jen ne v botníku. Na zítra jsme si ale slíbili, že nezapomenem, nejdřív uklidíme a hrát si půjdeme až pak.

Potom jsme nasedli do aut a vydali se směr Jičín. Tajemná cesta nás zavedla k železničnímu nádraží (pořád jsme neveděli kam to vlastně míříme). Když tu kdosi po pravé straně zahlédl nápis HZS a v obou autech se děti překřikovali, že jedem ke kamarádům.

Návštěva se nám hrozně moc líbila, tedy tam mají aut, že nám přecházely zraky. Viděli jsme cisterny Mercedes Ateco, žebřík, plošina (jezevčík), dvě Tatry, teréní auto na zásahy do Prachova - Lada Niva, čluny (gumový a plechový), Avii a Tatru AV (vyprošťovák). No a hlavně tam měli dva skluzy, no to bylo něco pro nás. Viděli jsme i dílnu, kde se opravují rozbité díly nebo součástky. Taky jsme zahlídly poháry - hlavně ten, za první místo v TFA. Prý tam mají dobrou partu a kromě práce na stanici a v terénu se hodně věnují i sportu. Kamarád, co nás provázel, prý pochází přímo z Bílých Políčan. Návštěva byla super a pokud nám to vyjde, chtěli bychom jim cestou domů dovézt něco na památku.

Cestou zpátky jsme se stavili na nákupech (chtěli jsme sehnat menší batoh, protože jej někteří zapomněli doma, no a když jsme tam byli, koupili jsme balón, ať máme s čím blbnout). Vydali jsme se na cestu zpět, ale ouha, zase nejedem do Holína, ale stavíme na náměstí. Kam to jdeme? Docela dobré hřiště, škoda jen, že neteče voda (je tam hodně vodních prvků) Jééé a Rumcajs a jeho ševcovna. Prolezli jsme ji křížem krážem, seděli jsme na obrově sesli, prohlédli si sysluse bulvuse, zkusili hod oříškem, nebo vylovit si rybku a hlavně kdo neměl, tak si tu koupil pohled, známku, Jana nám pomohla s jeho napsáním a pak jsme ho dokonce rovnou poslali, protože tam mají i schránku.

Na náměstí máme oblíbenou pizzérii, tak jsme si u ní dali hranolky a vedoucí pizzu nebo hamburger - takový menší odpočinek a posilnění po celodenním pohybu. No a pak už jsme opravdu vyrazili směr Holín a chatka. Poslední zastavení bylo v Holíně na fotbalovém hřišti, kde jsme vyzkoušeli koupený balón a místní úžasné prolejzačky.

V pensionu jsme si chviličku odpočinuli, dostali jsme každý pár svázaných listů, abychom si na ně mohli zaznamenávat, co jsme který den prožili. Dan vyndal klec s Hoplinkou a chvilku jsme si s ní hráli. Pak jsme obsadili trampolínu, houpačky, pískoviště a hrací stoly a jali se blbnout. K večeři jsme měli rýži a kuřecí stehno na zelenině. K večeru jsme pak šli na naše oblíbené hriště s "lanovkou". Větší děti zkoušeli hrát "Hu-tututu" a "Čínskou honičku", nebo "Buchtu kuchtu", jenže je nás málo, tak nám to dlouho nevydrželo. Cestou zpět jsme žadonili o palačinky a vedoucí museli dělat trojitou dávku, protože jsme stále měli málo.
No a konec dne byl opět ve sprše, kde jsme celodenní špínu smyly, vyčistili zuby a Jana nás namazala krémem po opalování, jelokož někteří měli záda pořád dost červená (přitom jsem nenápadně zjistila, zda se na někoho nechytilo klíště, jelikož jedno už jsme objevili).

Dnes byl dobrý den, všichni usnuli celkem rychle, jen se zachumlat v peřinách a bylo to. Jediné, co nám kazilo spánek, byly Vojtíkovi zmizelé kalhoty od pyžama - prolezli jsme všechno a prostě jsou fuč, ráno uspořádáme detektivní akci s cílem nalézt je.

Tak pa a dobrou, zítra nás prý taky čeká nějaké překvápko